AWCReadyPrepare a certification →
D-1 (37)operating limitation

FAA Order 8130.2M — Operating Limitation 37

Appendix D · Table D-1 · p. p183

Ejection seats and explosive devices must be clearly marked on the exterior of the aircraft. Operational ejection seat systems must be maintained and inspected per the manufacturer's procedures or military technical publications. The manufacturer or military service must have approved the ejection seat system, as configured, for installation in the aircraft. Operational ejection seat systems must be secured per the manufacturer's procedures or military technical publication to prevent inadvertent operation of the system when the aircraft is parked or out of service. All crew members aboard an aircraft equipped with operational ejection seat(s), whether armed or not armed, must have successfully completed an ejection seat training program within the previous 24 calendar months prior to operations for this make and model of aircraft. Reference FAA AC 91-87 for further information. Prior to flight, the pilot in command must brief passengers on the passenger safety briefing items listed in FAA AC 91-87.

Verify it yourself: the eyeball above opens the exact page of Order 8130.2M with this limitation highlighted.

Does this one apply to your aircraft?

AWCReady decides limitation 37 for you — from the aircraft and the 14 CFR 21.191 purpose.

Not every limitation goes on every aircraft. AWCReady gates each one against the airframe’s attributes and certification basis, asks only the questions that matter in plain language, and assembles a review-ready package.

← All 8130.2M operating limitations

This is a free reference reproducing public-domain text from FAA Order 8130.2M (the MOSAIC revision that superseded 8130.2L). AWCReady is not affiliated with or endorsed by the FAA. The limitations an aircraft actually receives are prescribed by the FAA on FAA Form 8130-7 — AWCReady prepares and organizes; the FAA determines every outcome.