AWCReadyPrepare a certification →
D-1 (47)operating limitation

FAA Order 8130.2M — Operating Limitation 47

Appendix D · Table D-1 · p. p187

Jettisonable stores must be made non- jettisonable (removed or secured in such a manner that in-flight jettison is not possible). When carrying stores, flight operations are limited to:(a)Repositioning the aircraft for operation as a public aircraft; and(b)Areas described in § 91.305 at all times. When configured in accordance with military or manufacturer specifications, compliance with military or manufacturer limitations and performance data is required. Explosive devices must be clearly marked on the exterior of the aircraft and must be maintained in accordance with manufacturer or military instructions.(c)The airport manager/airport sponsor must be notified of the presence of jettisonable stores, any explosive devices, and planned operations of the aircraft from that airport.

Verify it yourself: the eyeball above opens the exact page of Order 8130.2M with this limitation highlighted.

Does this one apply to your aircraft?

AWCReady decides limitation 47 for you — from the aircraft and the 14 CFR 21.191 purpose.

Not every limitation goes on every aircraft. AWCReady gates each one against the airframe’s attributes and certification basis, asks only the questions that matter in plain language, and assembles a review-ready package.

← All 8130.2M operating limitations

This is a free reference reproducing public-domain text from FAA Order 8130.2M (the MOSAIC revision that superseded 8130.2L). AWCReady is not affiliated with or endorsed by the FAA. The limitations an aircraft actually receives are prescribed by the FAA on FAA Form 8130-7 — AWCReady prepares and organizes; the FAA determines every outcome.