AWCReadyPrepare a certification →
D-1 (54)operating limitation

FAA Order 8130.2M — Operating Limitation 54

Appendix D · Table D-1 · p. p191

Unless operated in accordance with manufacturer or military performance data and limitations, removable, externally-mounted equipment must be tested to demonstrate that the aircraft is controllable throughout its normal range of speeds and throughout all the maneuvers to be executed and has no hazardous operating characteristics or design features. Testing must be documented in the maintenance record during Phase I. All removable externally-mounted equipment must be maintained to manufacturer or military instructions, if applicable.

Verify it yourself: the eyeball above opens the exact page of Order 8130.2M with this limitation highlighted.

Does this one apply to your aircraft?

AWCReady decides limitation 54 for you — from the aircraft and the 14 CFR 21.191 purpose.

Not every limitation goes on every aircraft. AWCReady gates each one against the airframe’s attributes and certification basis, asks only the questions that matter in plain language, and assembles a review-ready package.

← All 8130.2M operating limitations

This is a free reference reproducing public-domain text from FAA Order 8130.2M (the MOSAIC revision that superseded 8130.2L). AWCReady is not affiliated with or endorsed by the FAA. The limitations an aircraft actually receives are prescribed by the FAA on FAA Form 8130-7 — AWCReady prepares and organizes; the FAA determines every outcome.